en

Sportinnovator team leert seahiken

Sportinnovator team leert seahiken

Vorig jaar won Seahiking de innovatiechallenge ‘Bewegen in buitenwater’. Deze challenge was uitgezet vanuit het programma Sportinnovator (onderdeel van ZonMw) en had als doel om meer mensen te laten sporten en bewegen in buitenwater.

Dankzij de steun van Sportinnovator kunnen we deze nieuwe, speelse watersport nu landelijk uitrollen. Inmiddels zijn er maar liefst vijf locaties aan de Nederlandse kust waar je seahiking kunt ervaren. Waar je je als volwassene weer even een kind voelt, spelend in de branding.

Deze meerwaarde van het veelzijdig bewegen in zee – geïnspireerd op Athletic Skills Model – lieten coaches Diederik en Esther de mensen van Sportinnovator vandaag zelf beleven. Na een presentatie over seahiking en bijhorende water safety innovaties ging het team gewapend met een peddel te zee in.

In korte tijd maakten ze kennis met het grenzeloze beweegarsenaal dat een seahiker in spé tot zijn/haar beschikking heeft. Het team Sportinnovator met onder meer ex-topatleet Gregory Sedoc zagen we met een grote glimlach springen, duiken, balanceren, draaien en landen in de dynamische Noordzee. Te gek om zoveel enthousiasme tijdens en na afloop van de sessie te zien.