en

Seahiking wint landelijke innovatiechallenge

Seahiking heeft de innovatiechallenge ‘Bewegen in buitenwater’ gewonnen. Deze challenge is uitgezet vanuit het programma Sportinnovator (onderdeel van ZonMw) en heeft als doel om meer mensen te laten sporten en bewegen in buitenwater. Uit 24 inzendingen koos de jury voor seahiking als een van de drie winnaars.

Uit het juryrapport:

De jury vindt het voorstel van Coastal Gym een origineel concept dat voortborduurt op bestaande kennis en ervaringen uit het buitenland. De activiteit is goed neergezet en de initiatiefnemers hebben een duidelijk doel voor ogen. De jury is ervan overtuigd dat deze activiteit nieuwe doelgroepen kan inspireren om in beweging te komen in het buitenwater. De activiteit kan zowel als intensieve workout als laagdrempelig bewegen in de natuur voor een brede doelgroep interessant zijn (..) Daarnaast is de jury positief over de inzet van het train-de-trainer concept, hierdoor is de activiteit makkelijk op te schalen naar nieuwe locaties langs de kust en wellicht ook bij recreatieplassen.

Uitvoering

We willen seahiking delen met alle (potentiële) waterliefhebbers van Nederland en daarbuiten! Deze website gaat fungeren als informatie- en inspiratieplatform. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast starten we in mei met de North Seahike Tour; op verschillende plekken langs de kust willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met seahiking. Ken je een toffe surf-/supschool die wel kan fungeren als startlocatie tijdens de North Seahike Tour? Laat het ons weten via het contactformulier.

Nu al kan je gratis meedoen met een seahike sessie op Scheveningen! Neem hiervoor contact op met Coastal Gym